Lovasélet

2016. 02. 06.
Betűméret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Jelentés: Az Ön böngészője nem engedélyezi a cookie fájlok használatát. A vásárláshoz mindenképpen szükség van erre a funkcióra. Módosítsa a böngésző beállításait!


Pat Parelli: Erőszakmentes lókiképzés akciós csomag 1-6. rész
Nagyít


Pat Parelli: Erőszakmentes lókiképzés akciós csomag 1-6. rész

Egységár (darab): 10 000 Ft


Kérdés felvetése a termékről

Pat Parelli: Erőszakmentes lókiképzés akciós csomag 1-6. rész

Az akciós csomag Pat Parelli: Erőszakmentes lókiképzés c. DVD sorozatának 1-6. részét tartalmazza. Amennyiben az 1-6. részt együtt rendeli meg, a csomag akciós ára 15240 Ft helyett 10000 Ft.

A filmek tartalmából:

 

Az alapoktól a csúcsig 1. rész:

Ki ne gondolta volna legalább egyszer gyermekkorában, hogy nincs izgalmasabb dolog, mint megtanulni beszélni az állatok nyelvén.
Ez a video és a következő folytatás igyekszik bevezetni a lovát (lovakat) szerető nézőt a negyven éve érlelődő Parelli-féle, erőszakmentes lókiképzés rejtelmeibe. Alkalmas arra, hogy alapvetően megváltoztassa, átértelmezze a ló és lovasa közötti viszonyt, s egészen bizonyos, hogy aki megnézi, holnaptól másképpen közeledik majd kedvenc háziállatához.
A felvételek Pat és felesége, Linda Parelli németországi bemutatóján, a Stuttgart melletti Affalterbach csodálatos lovardájában készültek.
Izgalmas szellemi kaland elkísérni a világszerte egyre jobban elterjedő, már több mint százezer regisztrált tagot számláló módszer atyját és feleségét a lovakkal való kapcsolatépítés útján ennek a filmnek a végignézésével. Persze mindez a valóságot nem helyettesítheti, de az biztos, hogy kedvet kapnak a valóság újbóli megízlelésére még azok is, akiknek korábban talán néhány kellemetlen találkozásuk volt a lovakkal.
És ez az egészben a legcsodálatosabb.

Az alapoktól a csúcsig 2. rész: Lovaglás Lindával

Akik ezt a DVD-t megvásárolják, újra egy látványos bemutató szemtanúi lehetnek az affalterbachi lovardában. Az Erőszakmentes lókiképzés második részében folytatódik Pat Parelli és felesége, Linda (korábbi ausztrál díjlovagló olimpikon) nemes versengése, melynek során egy-egy engedetlen lovat (egy pónit és egy holsteinit) próbálnak sajátos módszerükkel kezes báránnyá tenni, a hét játék alkalmazásával.
A bemutató célja a rakoncátlan lovak felrakása a lószállítóba, s az amerikai trénerek ezúttal is bebizonyítják, hogy türelemmel és pozitív hozzáállással - no meg megfelelő módszerek alkalmazásával - bármelyik ló rövid idő alatt megtanítható szinte bármire.
A film második részében Linda Parelli vezet be bennünket a lovaglás rejtelmeibe, elmagyarázva és bemutatva a korrekt ülést, a felmerülő hibákat, s azok korrigálásának módjait.
Megismerkedhetünk néhány egyszerű módszerrel is, amelyekkel saját magunkat tesztelhetjük, mennyire tudunk lazák és elengedettek lenni, mennyire tudunk koordináltan mozogni, hogy ugyanezt lovunknál is elérhessük.
Aki ezt a filmet megnézi, újabb nagy lépést tesz ahhoz, hogy a lovával töltött idő minden perce élvezet legyen számára.

Az alapoktól a csúcsig 3. rész: A munka folytatódik

Sorozatunk harmadik részében Pat Parelli a tőle megszokott laza stílusban vezet tovább bennünket lovunk és önmagunk megismerésének útján. Többek között megtudhatjuk, mi a jelentősége az ügetéstesztnek a mindennapi munka során, és hogyan finomíthatjuk az eddig elsajátított mozdulatokat a kiképző munkában.
Miközben Pat az egyes, kettes és hármas szinten elsajátítható tudásról beszél, jó pedagógushoz híven ügyel arra is, hogy tanítványai már a kiképzés alapszakaszában sikerélményhez jussanak a feladatok elvégzésekor.
Vonatkozik ez a már jól ismert hét játékra is, amelynek elemeit - mint kiderül - akár kombinálni is lehet, hogy érdekesebbé tegyük a lovunkkal való foglalkozást, s még jobban elmélyítsük a vele való kapcsolatunkat.
Ez a DVD is, mint a korábbi és az ez után következő kiadások, meggyőzhetnek bennünket arról, hogy a ló és a lovas kapcsolata csak akkor válhat igazán teljessé és örömök forrásává, ha mindkét fél ismeri és megérti a másikat.

 

Az alapoktól a csúcsig 4. rész: Nyergelés és helyes ülés

Sorozatunk negyedik részében Linda Parelli két ifjú hölggyel és lovaikkal foglalkozik a filmben.
Az egyik ló fél a színes akadályoktól, a másik az elejére dől galoppozás közben. A megoldás a ló önbizalmának növelésében, a helyes nyergelésben és a lovas helyes ülésében keresendő.
Ennek lehetünk tanúi a film megtekintése során.
Ez a DVD is, mint a korábbi és az ez után következő kiadások, meggyőzhetnek bennünket arról, hogy a ló és a lovas kapcsolata csak akkor válhat igazán teljessé és örömök forrásává, ha mindkét fél ismeri és megérti a másikat.

Az alapoktól a csúcsig 5. rész: Parelli, a bizalom professzora

Varázsló, vagy mutatványos Pat Parelli? Egyik sem! Ő maga a bizalom professzorának vallja magát, és ezt be is bizonyítja azzal a hétéves holsteini sportlóval, amely a pályán nem tud koncentrálni, és csak egy erős kezű lovas tudja ellovagolni.

Mi a fontos a lónak, és mi az embernek? Mi a teendő, ha a ló szeret elrohanni? Ezekre és hasonló kérdésekre adja meg a választ Parelli a németországi Affatelbachban, a hivatásos lovasoknak tartott előadáson.

Ez a DVD is, mint a korábbi kiadások, meggyőzhetnek bennünket arról, hogy a ló és a lovas kapcsolata csak akkor válhat igazán teljessé és örömök forrásává, ha mindkét fél ismeri és megérti a másikat.

Az alapoktól a csúcsig 6. rész: Parelli-módszer a díjugratásban

A hatodik részben Linda Parelli meséli el, hogyan találkozott a Parelli- módszerrel, illetve később magával a trénerrel, akiről azelőtt semmit sem hallott, mégis egy csapásra megváltoztatta az életét.
Az általa tanult módszerek közül Linda bemutatja, milyen hibák fordulhatnak elő a nyergelés során, mire kell figyelnünk, és hogyan tudjuk megkönnyíteni, harmonikusabbá tenni lovunk mozgását. Mindebben Luca Moneta díjugrató bajnok van segítségére, aki azonnal visszaigazolja egy-egy megoldás előnyét vagy éppen hátrányát.
A videofilm második részében újra Pat Parellivel találkozhatunk, aki számos személyes példa segítségével mutatja be, hogyan javíthatjuk a lovunkkal való kommunikációt, és válaszol olyan kérdésekre, amelyek valamennyiünkben megfogalmazódhatnak a lovakkal való együttműködés során.
:


Fogyasztói vélemények:

szerkeszto  (péntek, 2012 okt. 05 )
Értékelés: 5
Kedves Zsófia!
Ez a 6 db DVD egy 3 napos előadás dokumentálása kb. 10 órányi videóanyagban, tehát nem stúdiófelvétel.
Helyenként a felvételbe beleszűrődik az eredetin kívül a német fordítás is, de eddig ezt senki nem tette szóvá, valószínűleg azért, mert a műfajhoz hozzá tartozik ez az atmoszféra is. A DVD-k eddigi sikere azt jelzi számunkra, hogy örülnek megrendelőink, hogy magyar nyelven elérhető, az ár pedig a terjedelemhez képest kedvező.
Üdvözlettel:
a Szerkesztőség


heilzsofia  (szerda, 2012 szept. 26 )
Értékelés: 3
Nekem csalódás egy kicsit. 3 nyelven kell hallgatni szimultán. Az eredeti angol, aztán arra a német és egy unott magyar hang mindezeken felül. Borzasztó! Van angol kiadású dvd-m is, de a tartalom is ég és föld! Ilyen drágán, ilyen minőséget csinálni, szerintem elszomorító.
Frissítve: 2016. February 06, Saturday 13:17
Februári kérdésünk

Játsszon velünk a Lovasélet ajándékaiért!

Lovasélet játék nyeremények - 2016 februári Lovasélet játék

Beküldési határidő: 2016. február 15.

Válaszoljon a hónap kérdésére, és nyerjen a Lovasélet magazinnal!

Legyél a Lovasélet fotósa!

Témák: Tavasz – kiscsikó

Küldd el kedvenc lovas képedet a hozzá tartozó
rövid történettel, leírással!

A legjobbakat közzétesszük Facebook-oldalunkon,
és minden hónapban a Lovaséletben nyomtatott
formában is megjelentetünk belőlük!

Csak jó minőségű, nagy felbontású
képet tudunk felhasználni.

Ne felejtsd el megnevezni a lovat
és a fotóst is!
Beküldési cím:
reklam@lovaselet.info

A kosár tartalma

Kosár
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

KEDVEZMÉNYES OKJ-S SPORTEDZŐ KÉPZÉS INDUL!

Érd: 06-96/524-813, 06-20/9522525,

e-mail: lloyd.szakiskola@gmail.com

web: www.lloydiskola.hu

Webáruház


Összes termék


Haladó keresés
Letöltési részleg
Áruházunkban bankártyával is fizethet

Visa ElectronVerified by Visa